Byggbetong/ Betong

Vi tillverkar inte bara prefabprodukter utan vi blandar även betong/ byggbetong i egen fabrik och levererar med roterbil ut till våra kunder.
Vi levererar betong inom Norsjö, Malå och Lycksele samt Arvidsjaur, Vindeln och Skellefteå kommuner.

Vi certifierade enligt En 206, SS 137003 och är en Klass 1 station

tecknad betongbil

Betongtyper/Betongrecept

Standardbetong

Standardbetong är som namnet antyder lämplig för många ändamål, men inte specialanpassad. Standardbetong benämns oftast med hjälp av dess hållfasthetsklasser, det s.k. C-värdet, eller dess vattencementtal (VCT). Vattencementtalet är förhållandet mellan andelen vatten och cement i betongen och påverkar betongens egenskaper vad gäller hållfasthet, täthet, beständighet och uttorkningstid.

Anläggningsbetong

Anläggningsbetong är en betong som är avsedd för användning i yttre miljö. Anläggningsbetongen har fömågan att stå emot inverkan av frost och salt. Dessutom har den en lägre värmeutveckling vid gjutning än vad standardbetongen har.

Detta är särskilt gynnsamt vid gjutning av grova konstruktioner. Den används framför allt i broar, tunnlar, carportar och anläggningar utsatta för kemiska påfrestningar/frätande ämnen.

Självkompakterande betong

Självkompakterande betong är den nyaste av alla betongsorter. Den fyller ut formen helt utan vibrering. Därmed går gjutningen snabbare, personalbehovet minskar och effektiviteten ökar. Dessutom minskas bullret på arbetsplatsen.

Den självkompakterande betongens extrema rörlighet och flytförmåga ger dessutom ett mycket bra gjutresultat, både vid gjutning av väggar eller golv.

Produktionskapacitet

Kapacitet: 75 m3 betong/tim
Blandare: Wiggert 1,5 m3. Planblandare

Priser & Leverans

Prisuppgifter på fabriksbetong får du om du kontaktar oss via mail betong@norsjobetong.se eller telefon 0918-331 05

Kontakta oss

Är du intresserad av våra produkter och har frågor kring detta, vill ha en offert eller göra en beställning?

Tveka inte att kontakta oss!

Hitta hit

Norsjö Betong
Västra Industriområdet
Storlidenvägen 2
935 93 Norsjö

Kontakta oss

Telefon
0918 - 333 40
E-post
magnus@norsjobetong.se